Biografie

The Cream Colored Ponies staan voor echte jazzcats met een passie voor de swingmuziek uit de jaren ’30 en ’40! Op hun nostalgische trip door het swingtijdperk brengen ze hulde aan de crooners van weleer -bekend om hun rustige, zachte en vooral natuurlijke stemgeluid-. De mooiste liedjes uit The Great American Songbook helemaal in de stijl van Louis Prima, Louis Armstrong, Nat King Cole, Dean Martin, Frank Sinatra, Ella Fitzgerald en vele andere meesters uit de swingmuziek, passeren de revue. In een stijlvol vintage-cachet brengen ze swingjazz van de bovenste plank.

Je kan de Cream Colored Ponies boeken van duo tot kwintet. Op aanvraag is een grotere bezetting ook mogelijk; sextet, septet…

De Cream Colored Ponies zorgen steeds voor de juiste sfeer in een stijlvol vintage- cachet. Het is belangrijk dat alles goed klinkt: de muziek moet goed gebalanceerd en aangepast zijn aan de aard van het evenement, maar ook hoe alles oogt is belangrijk. Een live-optreden zorgt voor een unieke sfeer in de programmatie van een cultureel centrum, alsook op een publiek evenement, een (lindy hop) dansfeest, een huwelijksfeest, een verjaardagsfeest, een bedrijfsevent, een opendeurdag, een openingsfeest, een huiskamerconcert, een jazzconcert…

Het repertoire omvat een 60-tal jazz-standards, ballads en andere jazzy songs. Ze luisteren graag naar jouw specifieke wensen (luid, als achtergrond, traag, snel, gevarieerd, een openingsdans…) en beschikken over een eigen geluidsinstallatie.

Media

Video afspelen

Concertkalender

Mogelijke opstellingen

Two of us - Trumpet/Keys

Cream Colored Ponies in Duo zorgen voor de perfecte intieme omkadering van jouw event. Een warme, diepe stem begeleid door enkele instrumenten: dat is de essentie en die houden we graag in ere. We play it nice and slowly. En dat doen we door een crooner met een ritmegitaar te laten samensmelten met de warme klankkleur van een trompet OF jazzpiano. Melodieuze songs gegarandeerd! 

Roel Ferny (zang en gitaar) / Angel Pérez (trompet en zang) OF Jeroen Thomas (Keys en whistle)

Three of a kind

Cream Colored Ponies in trio is perfect voor wie een compacte jazz-band zoekt met een gevarieerd stemgeluid. Gitaar, contrabas en trompet in combinatie met 3 stemmen. Ideaal voor diegenen die een intieme sfeer willen met een uitgebreider muzikaal palet, ook geschikt voor zij die al eens een dansje willen placeren!

Roel Ferny (zang en gitaar) / Juno Kerstens (contrabas en zang) /Angel Pérez (trompet en zang)

Four Is More (Trumpet/keys)

Onze bezetting in quartet garandeert je de ultieme groovie-feeling! De extra beat die erbij komt, zorgt meteen voor de ‘tha dums’ die nodig zijn om het nog eens allemaal goed te laten swingen. Ideaal voor een dansje, maar ook voor zij die liever luisteren.

Roel Ferny (zang en gitaar) / Juno Kerstens (contrabas en zang) / Jeroen Thomas (keys) OF Angel Pérez (trompet en zang) / Egon Loosveldt (drums)

Five makes the jive

Met 5 Pony-exemplaren is stilzitten geen optie meer. Trompet en piano die de mooiste jazz-melodieën improviseren, een strakke ritmegitaar, de bas die je de weg leidt, het jungle beat ritme van de drums en 3 stemmen die perfect samensmelten. Alles komt samen in een vintage swingjazzband die zoveel meer doet dan alleen swingjazz brengen van de bovenste plank! 

Roel Ferny (zang en gitaar) / Juno Kerstens (contrabas en zang) / Angel Pérez (trompet en zang) / Jeroen Thomas (keys) / Egon Loosveldt (drums)