Biografie

Yass Smaali is van Franse afkomst, vanuit het Zuiderse Nîmes ging hij haar Parijs om er zijn muzikale ambities waar te maken. Als choreograaf voor Club Med trok hij naar de Dominicaanse Republiek waar hij zijn Vlaamse vriendin ontmoette. Nu woont hij in Genk en wij leerden hem kennen bij het eerste seizoen van The Voice van Vlaanderen, waarin hij het tot de halve finale schopte.

Zijn deelname aan Eurosong in 2014 was er één om U tegen te zeggen. Yass verraste met zijn internationaal klinkende song “Need you tonight”, waarin hij zowel in het Frans en Engels zingt. Yass haalde het tot in de finale waar hij uiteindelijk de duimen moest leggen voor Axel Hirsoux.

In 2015 en 2016 maakte hij deel uit van Grand Hammond, een project van Hans Francken. Met deze band hadden ze een aantal radio-hits en toerden ze de tijdens de zomermaanden.

Zijn muzikale kwaliteiten maken van Yass een absolute rasartiest. Hij haalt zijn inspiratie uit een brede waaier aan artiesten gaande van Gainsbourg over Passenger en Aznavour tot Bruno Mars.

Concertkalender

Foto's

Video afspelen