Biografie

Ratpak is het nieuwe muzikale project van Dirk Cassiers en Jan Van Looveren.

De heren kennen elkaar van bij het Antwerps collectief ‘De Grungblavers’.

Ratpak brengt ons terug naar de fifties en sixties waar de orginele ‘The Rat pack’ Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr, zich zondig maakten aan onbegrensd muzikaal vertier en entertainment in hun geliefkoosde Las Vegas.  ‘The Rat Pack’ stond er in die tijd voor bekend “non-conformistisch” te zijn, tot vroeg in het ochtendgloren uitbundig whiskey te drinken en dikke sigaren te roken, te grappen en te grollen, en er vooral niets om te geven wat anderen over hen dachten.

Het trio werd vergeleken met een “ pack of rats “ en de naam the Rat Pack was geboren.

Dat inspireerde Jan, Dirk en Ludovic om hun nieuwe project Ratpak te noemen. Een illustratie van wie zij willen zijn op een podium.  Entertainers die garant staan voor een avondje ‘sans gêne’.

Doe daar de nodige humor bij, meerstemmig gezang en je mag je aan een verrassende avond verwachten.

Muzikaal brengt De Ratpak een smeltkroes van muziek uit die losbandige Fifties and Sixties – de originele standards en crooners zoals fly me to the moon, I’ve got you under my skin, The Lady is a tramp, I get a kick out of a you – en van hedendaagse popsongs zoals Wonderwall (Oasis), Whole lotta rosie (AC/DC), Addicted to love (Robert Palmer), Oh Lori (Allessi brothers), I’m still standing (Elton John), … die ze helemaal omkleden met de jazz en big band arrangementen van weleer.

Onder begeleiding van 4 muzikanten (jazz-combo) 

Duurtijd: 1 x 90 min (of 2 x 45 min)

Bezetting

Vocals: Jan Van Loveren & Dirk Cassiers

Contrabas: Sebastien (Seba) Thomé

Piano: Stijn Wauters

Drums: Tom Lambrecht

Gitaar: Patrick Deltenre

Concertkalender