Biografie

FRANKLIN. viert de memorabele Queen of Soul.

Toen Aretha Franklin haar laatste adem uitblies op 16 augustus 2018, besefte Emilie Leysen dat ze allerminst zin had om afscheid te nemen van Aretha’s muziek. Al van kindsbeen af is ze in de ban van de grote gospel- en soulvrouw, die met haar expressieve stem, haar onstopbare energie en een ongelooflijke muzikale virtuositeit als geen ander de soul belichaamde. Maar ze voelde dat ze Aretha’s verhaal niet alleen kon vertellen. Gelukkig waren de stemmen van Dunja Mees en Sarah Devos in haar geheugen blijven plakken bij vorige muzikale ontmoetingen en dit was het uitgelezen moment om de drie vrouwen samen te brengen. Ze snuisterden door het gigantische repertoire van de soulgodin en vielen van verbazing in verbazing. Zoveel energie, zoveel goeie, vaak eigen songs en wat een arrangementen! Als dan ook nog een handvol enthousiaste topmuzikanten staat te springen om mee te spelen; dan is er geen houden meer aan. FRANKLIN. Is een feit!

Een concert van FRANKLIN. is een waar feest, een vreugdevolle viering ter ere van de Queen of Soul. Knallers als ‘Think’, ‘Chain of Fools’, ‘Natural Woman’, ‘Say a Little Prayer’, ‘Never loved a Man’ maar evengoed meer verborgen parels en werk van Aretha zelf krijgen een beurt. De uitkomst is een show vol gospel, blues en soul die uw hart doet trillen en uw benen doet jeuken. Maar, vergis u niet, FRANKLIN. is geen alledaagse coverband. De persoonlijke arrangementen, uitgekiende meerstemmigheid en eigen interpretaties van de afwisselende frontvrouwen maken van dit gebeuren een unieke belevenis.

De zevenkoppige band verdiende zijn sporen bij zowat de hele Belgische muziekscene; van Clouseau, Laura Tesoro tot Selah Sue. Maar hun gezamenlijke passie voor retrosoul en gospel beklinken ze in FRANKLIN.

Openhartig, vurig en groovy as heaven staat FRANKLIN. gretig klaar om Aretha’s ongebreidelde magie naar uw theater of festival door te sluizen!

Concertkalender